top of page

 "Den här sortens inlägg finns inte sedan tidigare. Andra inlägg är svåra att hantera och har sämre passform och är i stor utsträckning inlägg som gjuts i obelastat läge. Balkefors Ortopedic är det enda inlägget som är korrigerande över tid och som gjutes efter dina fötter i belastat läge."

​Balkefors Ortopedic... är en individuellt gjuten sula med stöd i hålfot som korrigerar anatomiska avvikelser och är effektiv för att förebygga och behandla belastningsrelaterade problem i nedre extremitet. ​ Vårt patenterade ortopediska inlägg är ett inlägg som är smäckert och smidigt, endast 4 mm. Inlägget är uppbyggt av ett EVA-material runt en skiva av patenterade materialet Flexsonic som formar sig efter foten på grund av ett inre material som tillåter pronationsrörelsen och stoppar eventuell överpronation = flexibilitet. Balkefors Ortopedic är CE märkt, och även registrerat på läkemedelsverket. ​ Den här sortens inlägg finns inte sedan tidigare. Andra inlägg är svåra att hantera och har sämre passform och är i stor utsträckning inlägg som gjuts i obelastat läge. Balkefors Ortopedic är det enda inlägget som är korrigerande över tid och som gjutes efter dina fötter i belastat läge. ​ Överpronation, är den vanligaste orsaken till olika typer av problem. Pronation är en naturlig rörelse som finns i foten för att reducera belastningen som blir vid varje steg. Rätt valda skor och inlägg som korrigerar foten är oftast rätt åtgärd. Vid löpning är belastningen minst 3 ggr kroppsvikten i varje löpsteg. Vi börjar med en fotanalys som sedan ligger till grund för tillverkningen av dina inlägg. Foten placeras i optimalt anatomiskt läge på den uppvärmda sulan som sedan formas direkt efter din fot. Efter eventuell slipning och korrigering är sulan färdig att användas. ​ TÄNK PÅ: Sulan blir mest effektiv då den placeras i en vridstyv sko med en stabil hälkappa och en bra snörning som fixerar foten. Då sulan kan användas direkt efter tillverkningen ser vi gärna att du tar med dig ett par lämpliga skor för att kunna utvärdera komfort och passform. Tid: ca. en timme. Pris: 1500 kr (vårerbjudande)

“Har fått fotvård flera gånger. I höstas hade jag fått hälsporre. Då fick jag förslag på att skaffa formgjutna sulor som skulle kunna hjälpa. Beställde tid för det. Provade ut och fick hämta dom dagen efter. Sedan dess har jag använt dom. Hälsporren borta sedan länge...”

E. Sundby

Bokningsförfrågan inlägg
bottom of page